Pünkösdvasárnap újra szőlőhegyi Vigadalom Oszkón

VII. Orbán-napi Hegyi Vigadalom és Pannon Helyi Termék Vásár

A Hegypásztor Kör 2012. május 27-én, Pünkösdvasárnap szervezi meg hagyományos rendezvényét Oszkó szőlőhegyén, a Hegypásztor Pincéknél, melyre szeretettel hívjuk és várjuk minden kedves régi és új vendégünket!

Ez a színes forgatag már évek óta a hegyhátiak, a Hegyhátról elszármazottak és a Hegyhátat kedvelők találkozási pontja. Tapasztalja meg ezt Ön is!

Támogatóinknak szóló felhívás letölthető ITT!

Ízelítő a programból: főzőverseny, borudvar, borkorcsolyaverseny, pálinkakóstolás, helyi termék kóstolás, kirakodóvásár, zsúpkészítés bemutató,  kézműves foglalkozások, gyermekprogramok, Pünkösdi királyválasztás, harci játékok bemutatója, lovaglás, állatsimogatás, színpadi fellépők (táncosok, színjátszók, énekesek, zenészek), stb.

A program keretévben meghirdetjük a hagyományos Hegyháti Főzőversenyt, amelyre csapatok jelentkezését várjuk. A Főzőverseny mellett számos érdekes programot szervezünk a nagyközönség számára a nap folyamán. Többek között a Pünkösdhöz kötődően Pünkösdi királyválasztást is tartunk, melyre szintén várjuk bátor és lelkes ifjak jelentkezését.

A hagyományokhoz híven meghirdetjük továbbá „A Vasi Hegyhát legízletesebb bora 2011” címért zajló borversenyt és a „Hegyhát legízletesebb borkorcsolyája” versenyt.

A programok közt az idei évben szeretnénk helyet adni a tágabb térségben élő nem minősített, de színvonalas helyi termékeket előállítóknak is.

Nevezési információk:

1. Hegyháti Főzőverseny -nevezési határidő: május 17-én 16 óra

Szeretnénk, ha a térség valamennyi településéről érkeznének csapatok, akik képviselik lakóhelyüket a versenyen. A Főzőverseny május 27-én, vasárnap 9 órakor veszi kezdetét. A zsűrizés 12.30 és 13 óra között várható. A legjobbakat értékes díjakkal jutalmazzuk! Nevezési díj gyanánt annyit kérünk, hogy minden csapat a saját felhasználásán túl még legalább 15 fő számára készítsen ételt, hogy a nagyközönség is részesülhessen a finom ételekből. Az indulók bármit főzhetnek a magukkal hozott állvány, bogrács és alapanyagok segítségével, ami kondérban a helyszínen elkészíthető. A tűzifát és az ivóvizet a helyszínen biztosítjuk. Kérjük, hozzanak magukkal egy kis asztalt, amin az alapanyagok és a főzőeszközök higiénikusan elhelyezhetők, illetve ahol a 3 fős zsűri számára megfelelően meg tudnak teríteni.

Nevezési lap letölthető ITT!

 2. „A Vasi Hegyhát legízletesebb bora 2011” -nevezési határidő: május 24-én 16 óra

Nevezni lehet a térségben termett szőlőből készült borral fehér és vörösbor illetve rose kategóriában.

A nevezésre szánt borokat május 24., csütörtökön 16 óráig az oszkói Közösségi Házban lehet leadni, fajtánként 2 x 0,75 litert (lehetőleg címke nélküli semleges üvegben).

3. „Legízletesebb borkorcsolya” -nevezési határidő: május 27-én 13 óra

A versenyen bárki nevezhet a rendezvény helyszínén, 13 óráig, egy tál saját készítésű borkorcsolyával, mellékelve a receptet.

4. „A Hegyhát Pünkösdi királya” –nevezési határidő: május 17-én 16 óra

Ügyességi verseny különösen értékes díjért, melynek selejtezői a nap folyamán, döntője pedig délután, a nagyközönség előtt zajlik.

Nevezési lap letölthető ITT!

5. Helyi termelők bemutatkozása  -jelentkezési határidő: május 17-én 16 óra

Bemutatkozási lehetőséget kínálunk bárki számára, aki valami finomat vagy érdekeset állít elő otthon csak úgy “hobbiból”. A bemutatkozók amellett, hogy visszajelzéseket kaphatnak a nagyközönségtől, ingyenesen részt vehetnek a tervezett helyitermelő-képzésen.

A felhívás letölthető ITT!

Bővebb felvilágosítás: az oszkói Közösségi Házban (Molnár Antal u. 4.) vagy a 94/573-166,  és a  70/378-7510 telefonszámon.