Átadásra került Oszkó község szennyvízelvezető és tisztító hálózata

2015. november 27-én, ünnepélyes keretek között átadásra került Oszkó község szennyvízkezelési beruházása.

A rövid kulturális műsort követően Hosszú Zoltán polgármester úr köszöntötte a megjelent vendégeket.

A közel 420 millió forintos beruházás sikeres megvalósulása nagy lépés a település életében. Ahogy ezt Hosszú Zoltán polgármester úr köszöntő beszédében elmondta, Oszkó életében egy nagyon fontos naphoz érkeztünk, hiszen a falu életében még nem volt ilyen nagymérvű beruházás.

Köszönetet mondott a lakosságnak is támogató hozzáállása miatt, az avatás pillanatában a 313 bekötésből 200 rákötés már meg is valósult. Joggal lehet büszke mindenki a közös sikerre, hiszen az oszkóiak gyermekeit és unokáit is megilleti az az életszínvonal, ami nyugaton már természetes. Örömét fejezte ki, hogy ezzel a beruházással a település összkomfortossá, az itt lakók mindennapi élete pedig biztonságosabbá és kényelmesebbé vált.

Végezetül köszönetét fejezte ki V. Németh Zsolt államtitkár úr segítő közreműködéséért, aki mindvégig szívén viselte szülőfaluja eddigi legnagyobb beruházásának sorsát.

A közöntőt követően V. Németh Zsolt  környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár úr mondta el ünnepi avató beszédét, melyben méltatta a beruházás gazdasági és környezetvédelmi jelentőségét is.

Az ünnepség záró mozzanataként V. Németh Zsolt államtitkár úr, a kivitelező cég, a SWIETELSKY Magyarország Kft. részéről Székely Csaba ágazati igazgató úr és Oszkó polgármestere, Hosszú Zoltán átvágták a nemzeti színű szalagot, mellyel szimbolikusan is átadásra került a település szennyvízelvezető és tisztító hálózata.

csatorna átadó 037
Az ünnepi szalagátvágás