Falunapi visszatekintő

Augusztus 5-én, vasárnap került megrendezésre a 25. Oszkói Falunap.

A nap programja a hagyományoknak megfelelően a körmendi fúvósok zenés ébresztőjével vette kezdetét. Délelőtt a pácsonyi sportpályán a falunapi kispályás labdarúgó bajnokság mérkőzésein szurkolhattak a jelenlévők. A már akkor is rekkenő hőségben végül a Barbalics Forestry csapata végzett az élen.

A foci után a programok sora már az oszkói művelődési ház udvarán felállított sátorban folytatódott. 15 órakor a Toronyi Asszonykórus fellépésével vette kezdetét a kulturális műsor. A toronyi csoportot az Oszkói Daloskör váltotta a színpadon, majd a Nicki Fergeteg Néptáncegyüttes mutatott be – nevéhez illően – fergeteges produkciót. Ekkorra már jócskán benne jártunk a délutánban, sorra érkeztek mind többen és többen a faluból és a környező településekről is. Fél ötkor Debrei Zsuzsa és Bot Gábor, a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei adtak elő musical és operett slágerekből összeállított dalcsokrot, a közönség nagy örömére. Dal után újra tánc, vendég előadó után újra helyi csoport következett, az Oszkói Tánccsoport mutatta be produkcióját, mint mindig, most is remek hangulatot teremtve a nézőtéren.

17.30-kor az eredményhirdetések és díjátadások következtek. V. Németh Zsolt képviselő úr, településünk szülöttje köszöntötte a jelenlévőket, majd kezdetét vette a megérdemelt díjak átadása. Először a falunapi kispályás labdarúgó torna helyezettjei vehették át az elismerő emléklapokat és ajándékokat, majd az Oszkó és Győrvár Térsége SE labdarúgó csapata kapta meg a 2017-2018-as szezonban a megyei III. osztályú bajnokságban elért 2. helyezésért járó érmeket. A sportolók éremátadása után a korábbi évek hagyományainak megfelelően Oszkó Község Önkormányzata jutalmazta az iskolai élet valamilyen területén kimagasló teljesítményt elért diákokat. Büszkén mondhatjuk, hogy díjazásra érdemes fiatal idén is volt szép számmal:

Barbalics Bálint „A Kisiskolák Olimpiájának Országos Döntőjén egyéni összetettben elért 1. helyezésért, valamint 800 méteres futásban elért 2. helyezésért”, Kánya Lili „Zeneiskolai versenyeken való kiemelkedő teljesítményéért”, Schmolczer Barnabás „Járási Mesemondó Versenyen elért 1. helyezésért”, Smolczer Gábor „Megyei Robotika Versenyen csapatban elért 1. helyezésért”, Smolczer Levente „Megyei Történelem Tanulmányi Versenyen elért 7. helyezésért valamint megyei kémia tanulmányi versenyen elért  6. helyezésért” vehette át az elismerő oklevelet és egy-egy 5000 Ft értékű vásárlási utalványt, melyet a vasvári Zágorhidi Papírboltban használhat fel.

A diákok jutalmazását követően érkezett el a falunapi programfolyam a legünnepélyesebb szakaszához. A 25. jubileumi falunap alkalmából az önkormányzat és a művelődési ház együttműködésével 25 díj került átadásra mindazoknak, akik támogatóként, segítőként hosszú ideje a település közéletének kiemelkedő alakjai. Ebből az alkalomból elismerésben részesültek:

Balázs István és családja

Oszkó község rendezvényeinek nagylelkű támogatásáért.

Birkás István és családja

Oszkó község rendezvényeinek nagylelkű támogatásáért.

Németh Imre

Oszkó község rendezvényeinek nagylelkű támogatásáért.

Ódor Ervin

Oszkó község rendezvényeinek nagylelkű támogatásáért.

Sebestyén Tibor és családja

Oszkó község rendezvényeinek nagylelkű támogatásáért.

Sipos Tompa János

Oszkó község rendezvényeinek nagylelkű támogatásáért.

Takács János

Oszkó község rendezvényeinek nagylelkű támogatásáért.

Varga Gyula és családja

Az Oszkói Sportegyesület kiemelkedő támogatásáért.

Dr. Tompa György

Oszkó község egészségügyében végzett több évtizedes lelkiismeretes munkájáért.

Fülöp Gyuláné

Oszkó község közéletében végzett áldozatos munkájáért.

Kovács István

Oszkó község közéletében végzett munkájának elismeréséül.

– Kristóf József

Oszkó község rendezvényein végzett áldozatos munkájáért.

Nádler László

Oszkó község közéletében végzett alkotó munkájáért.

Ódor László

Oszkó község közéletében végzett több éves áldozatos munkájáért.

Orbán Mária

Oszkó községben végzett „faluszépítő” munkájának elismeréséül.

Séfelné Horváth Ilona

Oszkó község közéletében végzett kiemelkedő munkájáért.

Szabó Lívia

Oszkó község rendezvényein végzett áldozatos munkájáért.

Szép József

Oszkó község közösségi életében nyújtott kiemelkedő szerepéért.

Tóth István Antal

Oszkó község rendezvényein végzett áldozatos munkájáért.

Tóth Zoltán

Oszkó község rendezvényein végzett áldozatos munkájáért.

Zágorhidi Czigány Ákos

Oszkó község közéletében végzett munkájának elismeréséül.

– Pártliné Soós Zsuzsanna

Az oszkói falunapok legkiválóbb műsorvezetője

Hosszú Zoltán polgármester úr részére

Oszkó község fejlődésének és közéletének folyamatos előre lépésében tett elévülhetetlen érdemeiért.

Posztumusz díj:

Papp József

A település fejlesztésében nyújtott segítségének elismeréséül.

Sinka András

A település fejlesztésében nyújtott segítségének elismeréséül.

 

Az ünnepélyes pillanatok végeztével hamarosan a sztárvendégek vették át a főszerepet a színpadon. Elsőként hazánk egyik legnépszerűbb művész házaspárja, Balázs Klári és Korda György lépett színpadra, az ekkorra már jelentős tömeggé növekedett közönség elé. Hatalmas ováció fogadta a népszerű művészeket, akik színvonalas produkcióval hálálták meg a közönség szeretetét.

20 órától a mulatós zene egyik meghatározó alakja, Sláger Tibó lépett színpadra, aki közismert dalaival hozta lázba a publikumot. Tibó műsora után még nem ért véget a mulatás, érkezett Matyi és a Hegedűs, akik szintén kitettek magukért a sátrat zsúfolásig megtöltő közönség szórakoztatására.

22 órakor falunapi tűzijáték nyújtott szusszanásnyi pihenőt a táncos lábú közönségnek, hogy aztán hamarosan Rony remek hangulatú fellépésén folytassák a bulizást.

23 órakor a Delta Zenekar koncertje fokozta tetőfokára az addig is remek hangulatot. A népszerű együttes emlékezetes produkciójával fantasztikus bulit teremtett a körülbelül 2000 fős közönség legnagyobb örömére.

Már a hétfő éjszakába átnyúlva, fél egykor Dynamitzoli vette át a stafétát, és szolgáltatta a talpalávalót. És a buli bizony folytatódott, a legkitartóbb partizók a felkelő nap fényénél tértek haza kipihenni a falunapi fáradságot.

Zárszóként engedjék meg, hogy köszönetet mondjunk mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy ez a 25. falunap nemcsak nevében, de az élményben is emlékezetes lehetett. Mindenekelőtt Oszkó Község Önkormányzatának, hogy jelentős anyagi ráfordítással megteremtette a lehetőségét annak, hogy a nap létrejöhessen. Külön említést érdemel Molnárné Hosszu Klaudia, a művelődési ház vezetője, aki erőt, energiát nem sajnálva tartotta kézben a művelődési ház dolgozóinak és segítőinek munkáját, hogy minden a helyére kerüljön a programfolyam során.

Köszönet a segítőknek, akik a főzési előkészületekben, az ételek elkészítésében, a tereprendezésben, vendéglátásban vagy bármely más módon hozzátették munkájukat a falunap sikeréhez.

Sok ember verejtékes munkája kellett, hogy ez a nap igazi jubileumi ünnep lehessen, köszönet mindannyiuknak!

Találkozzunk jövőre is, a 26. Oszkói Falunapon!