Falunapi visszatekintő

Szép számmal gyűltek össze érdeklődők a XXII. Oszkói Falunapra augusztus 2-án, vasárnap.
Reggel 7 órakor a Körmendi Fúvósok közreműködésével zenés ébresztővel indult a napi program. Délelőtt 8 órakor kezdetét vette a kispályás focibajnokság. Míg odakint javában pattogott a labda, 10 órakor a művelődési ház nagytermében kiállítás nyílt Nádler László festőművész festményeiből, illetve Ódor Imre Árpádné és Németh Gyuláné helyi lakosok népművészeti alkotásaiból.
A délutáni programfolyam a Tápláni Gyönygyvirág Dalkör fellépésével vette kezdetét. Őket az Oszkói Daloskör, majd a Rábahídvégi Hajnalcsillag Daloskör és Citerazenekar színvonalas produkciója követte.

A nótázást követően a táncos produkciók vették át a főszerepet a színpadon. Egymást követték a jobbnál jobb előadások a nézősereg nagy örömére. A Rábahídvégi SZM-Adták, és Copfos Vadócok, a Körmendi Béri Balogh Ádám Táncegyüttes, az Oszkói Tánccsoport és helyi lelkes fiatalok műsorát a Mira Orient Art hastánc bemutatója zárta.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével V. Németh Zsolt környezetért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is, aki Hosszú Zoltán polgármesterrel közösen leplezte le a településen élő Nádler László képzőművész által a falunak ajándékozott „Kiáltás” című szobrát.
18 órakor finom vacsorával vendégelték meg a falunapra kilátogatókat.

Az esti programokat Baán Krisztián dalos műsora indította el.
Elsőként a 2014/15-ös bajnoki szezonban a megyei 3. osztályban 2. helyezést elérő Oszkó Győrvár és Térsége SE labdarúgócsapat kapta meg jól megérdemelt ezüstérmét. Az érmeket átadta Dobány Lajos az MLSZ vas megyei igazgatója és V. Németh Zsolt államtitkár úr. Ezt követően került sor a délelőtti focibajnokság eredményhirdetése és a jutalmak átadására. Ezt követően pedig már az igazi profik szórakoztatták a nagyérdeműt. Sláger Tibó, Postás Józsi, Bunyós Pityu gondoskodott róla, hogy a mulatós zene szerelmesei alaposan kitáncolhassák magukat. A mulatós buli után a méltán ismert és elismert Groovehouse együttes fellépése következett. A sokaknak fülbemászó slágereket egy látványos tűzijáték követte. Még szinte ki sem aludtak az égen az utolsó sziporkák, mikor a színpadon folytatódott a sztárfellépők „tűzijátéka”. Horváth Tamás & Raul produkciója hozta lázba a fiatalokat.
Éjfél után a Győrvárról érkezett Dynamitzoli szórakoztatta bállal a mulatni vágyókat.

Rábahídvégi és Oszkói daloskör közös produkció
Baán Krisztián
Oszkói tánccsoport

 

Mira Orient Art hastánc bemutató
Labdarúgók éremátadása
Béri Balogh Ádám Néptáncegyüttes
Készül a vacsora
Postás Józsi
Bunyós Pityu és Sláger Tibó
Groovehouse
Horváth Tamás & Raul