Kereplőállítás

Meghívó

A Hegypásztor Kör szeretettel meghívja a 2012. július 21-én megrendezésre kerülő Kereplőállításra és Aratóáldomásra.

A rendezvény ez alkalommal is a Hegypásztor Kör szőlőhegyi területén kap helyet. A program 14.00 órától veszi kezdetét. A délután folyamán a kereplőállítás mellett terveink szerint sor kerül kenyérsütésre, annak minden munkafázisával együtt (cséplés, magtisztítás, őrlés, dagasztás).

 

A rendezvény keretében meghirdetésre kerül a „Könnyű nyári édességek” pályázat, melyre a térségből várjuk süteményüket bemutatni és megversenyeztetni hajlandó asszonyokat, lányokat és nem utolsó sorban férfiakat. A süteményeket a helyszínen pavilonokban kell kóstoltatni, fajtánként 1 tepsi süteményt várunk. Az elkészült remekműveket szakértő bizottság zsűrizi és értékeli.

A versenyre előzetes jelentkezést várunk a hegypasztor@oszko.hu e-mail címre, vagy a 9825 Oszkó, Molnár Antal u. 4. címre. A jelentkezésnél kérjük írja le a nevét, címét, az elkészítendő sütemény nevét és receptjét. Jelentkezési határidő 2012. július 19.

 

A délután másik versenye a madárijesztő készítő verseny. Várjuk az Ötletes madárijesztőket, melyek a verseny után a hegyen kerülnek elhelyezésre. A madárijesztőkkel a helyszínen lehet nevezni.

 

A délután folyamán beszélgetés zajlik majd az aktuális szőlészeti munkákról és a hegyháti helyi termék előállításról, fejlesztési lehetőségeiről. Mindezek mellett színpadi produkciókkal és interaktív programokkal várjuk kedves vendégeinket.

Hegypásztor Kör