Te szedd 2011. – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

Te szedd 2011. – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

Környezetünk értékeinek megőrzése közös felelősségünk, a jelen és jövő nemzedékek életfeltételeinek záloga. Ezt felismerve a magyar kormányzat civil szervezetek összefogásával 2011. május 21-én (szombaton) nagyszabású országos hulladékgyűjtési akciót hirdet. A “Te szedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” címmel szervezett megmozdulás célja, hogy egyetlen nap leforgása alatt a lehető legtöbb szeméttől tisztítsuk meg az egész országot.

Nem véletlen, hogy az akcióra idén kerül sor, hiszen 2011. az Önkéntesség Európai Éve. A szervezők – a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint az Önkéntes Központ Alapítvány – ezúton is szeretnék felhívni a figyelmet az önkéntes tevékenységek társadalmi erejére, értékeire, valamint arra, hogy kellő odafigyeléssel, összefogással elősegíthetjük környezetünk megóvását.

A gyűjtés mellett a hazánkban található illegális hulladéklerakó helyek feltérképezésében is számítanak a regisztrálók segítségnyújtására a szervezők. Az akció hivatalos honlapján ( www.teszedd.hu ), a Hol menüpont alatt található térképen cím, GPS koordináta megadásával vagy egyszerűen csak a lelőhelyre való kattintással lehet feltüntetni az eltűntetésre váró szemétkupacok helyét.

A regisztráció határideje 2011. május 18. További részletek a www.teszedd.hu honlapon találhatók, illetve a 06/80/205-215 -ös zöldszámon kérhetők!

 

Oszkó Község Önkormányzata