EU » Magyarország » Vas Megye » Oszkó Község 2021 11. 27. 19:42

Babamasszázs tanfolyam a Közösségi Házban

Babamasszázs tanfolyam a Közösségi Házban

Az újszülöttkori testi érintkezés és érintés fontosságát, jótékony hatását a természeti népek már évszázadok óta tudják. A nők csecsemőiket gyakran a csupasz testükön hordják és sokat simogatják. Az Európai nők számára ez már nem igazán járható út, de bőrkontaktust másképpen is lehet és kell teremteni.

A rendszeres masszázs kedvezően befolyásolja a szülő-gyermek kapcsolatot, fejleszti a baba kapcsolatteremtő képességét, erősíti az immunrendszert és a stressz elleni védelmet, enyhíti az allergiás tüneteket, a felpuffadást, a hasfájást. Ezen túlmenően erősíti a bőrt, a szöveteket, az izomzatot, javítja a mozgáskoordinációt, gyorsítja a koraszülöttek fejlődését. Mivel a masszázs az egészségmegőrzés egyik bevált eszköze a világon, szerettük volna, hogy az itt élő édesanyák és gyermekeik is lehetőséget kapjanak a babamasszázs elsajátítására.

A tanfolyamot Dériné Tóth Andrea okleveles babamasszázs oktató vezette. Négy héten keresztül heti egyszer tartott foglalkozást, amely minden esetben az anya és a csecsemő összehangolódásával kezdődött, majd a korábban megtanult fogások ismétlésével folytatódott, s végül következett az új technikák elsajátítása. Az anyukák természetesen megkapták a foglalkozások anyagát írásos formában, hogy otthon is biztonsággal végezhessék a masszázst, s egy oklevelet annak tanúságaként, hogy sikeresen elvégezték a tanfolyamot. A foglalkozások nagyon jó hangulatban teltek, s a masszázs elemeinek megtanulása mellett lehetőség nyílott, hogy az azonos élethelyzetben lévő édesanyák ismerkedhessenek, barátkozhassanak. A tanfolyam önköltséges volt, de a Hegypásztor Kör a terem biztosítása mellett anyagilag is segítette a csoportot. Ezúton is szeretnénk ezért köszönetet mondani.

Mozsárné Vojnovics Adrienn Diána védőnő

nincs vélemény

nincs még hozzászólás

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.