EU » Magyarország » Vas Megye » Oszkó Község 2021 10. 23. 02:08


MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE

Tisztelt Lakosság!

Az Országgyűlés 2011. április 18-án elfogadta Magyarország Alaptörvényét, amely a Magyar Közlöny 2011. április 25-i ünnepi számában jelent meg.

Az Országgyűlés az Alaptörvényt jelentőségéhez méltó módon kívánja eljuttatni az állampolgároknak. A cél az, hogy Magyarország minden polgára a lakóhelyén is kézbe vehesse és névre szóló formában megrendelhesse az Alaptörvénynek az Országgyűlés elnöke aláírásával ellátott ingyenes példányát.

A sikeres terjesztés érdekében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkára felkérte a jegyzőket a kezdeményezésben való közreműködésre. A megvalósítás érdekében Oszkó és Olaszfa Községek Körjegyzőségén is felállításra került AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA, így valamennyi állampolgárunk kezébe veheti Hazánk új alapdokumentumát.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Kovács Zoltánné pénzügyi főelőadó irodájában van lehetőség egy formanyomtatvány kitöltésével az Alaptörvény különkiadása ingyenes megrendelésére. Az állampolgárok által kitöltött igénylőlapok összegyűjtéséről és azok  Kormányhivatalba továbbításáról a körjegyzőség gondoskodik.

“Alaptörvényünk jogrendünk alapja: szerződés a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között.”

Nemzeti hitvallás (részlet)

Hausner Vilmos Richárd

körjegyző

nincs vélemény

nincs még hozzászólás

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.