MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE

Tisztelt Lakosság!

Az Országgyűlés 2011. április 18-án elfogadta Magyarország Alaptörvényét, amely a Magyar Közlöny 2011. április 25-i ünnepi számában jelent meg.

Az Országgyűlés az Alaptörvényt jelentőségéhez méltó módon kívánja eljuttatni az állampolgároknak. A cél az, hogy Magyarország minden polgára a lakóhelyén is kézbe vehesse és névre szóló formában megrendelhesse az Alaptörvénynek az Országgyűlés elnöke aláírásával ellátott ingyenes példányát.

A sikeres terjesztés érdekében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkára felkérte a jegyzőket a kezdeményezésben való közreműködésre. A megvalósítás érdekében Oszkó és Olaszfa Községek Körjegyzőségén is felállításra került AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA, így valamennyi állampolgárunk kezébe veheti Hazánk új alapdokumentumát.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Kovács Zoltánné pénzügyi főelőadó irodájában van lehetőség egy formanyomtatvány kitöltésével az Alaptörvény különkiadása ingyenes megrendelésére. Az állampolgárok által kitöltött igénylőlapok összegyűjtéséről és azok  Kormányhivatalba továbbításáról a körjegyzőség gondoskodik.

“Alaptörvényünk jogrendünk alapja: szerződés a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között.”

Nemzeti hitvallás (részlet)

Hausner Vilmos Richárd

körjegyző